Pre- Owned

Bij Telecombinatie Raalte verkopen wij naast nieuwe, ook gebruikte toestellen. Deze toestellen noemen wij Pre-Owned. Onder deze noemer vallen telefoons die een vorige eigenaar hebben gehad.

 

Is het wel veilig?

Op het moment dat een toestel bij ons wordt aangeboden wordt hij gecontroleerd in het Digitaal Opkoopregister (DOR). Hiermee checken wij de legaliteit van de afkomt. Vervolgens gaat het toestel ons reparatiecentrum in voor een uitgebreide check. Hierbij worden diverse onderdelen van het toestel getest. Tevens wordt altijd de accu vervangen, omdat dit het meest slijtage-gevoelige onderdeel van een smartphone is.

 

Hoe zit het met de garantie?

De ingeruilde toestellen hebben verschillende gebruiksperioden gehad. Zo varieert het bij ons tussen ‘een paar dagen gebruikt’ tot ‘een paar jaren gebruikt’. Echter vinden wij de leeftijd niet belangrijk. De staat waarin het toestel verkeerd daarentegen wel. Om deze reden bepalen wij op basis van de fysieke staat van het toestel de garantie. Standaard is deze drie maanden, maar kan naarmate van de staat van het toestel oplopen tot twaalf maanden. Hierin hanteren wij dezelfde voorwaarden zoals de grote producenten dat doen.

 

Waarom Pre-Owned?

Als je niet het budget hebt om met een nieuw toestel aan te schaffen, of simpelweg het geld niet waard vindt, is een Pre-Owned toestel vaak de meest ideale oplossing. Het toestel is vaak lager geprijsd dan een nieuw toestel, waardoor het een aantrekkelijke optie is. Tevens wordt het toestel ook altijd geleverd met een nieuwe oplader en minstens 3 maanden garantie. Tijdelijk bij aankoop van een Pre-owned toestel een powerbank cadeau!!